Uusavuttomuus potuttaa!

Aiheutin äidilleni kunnon naurut, kun keväällä kysyin kummin päin siemenperunat kuuluu istuttaa.
Tämä oli hänelle niin päivänselvä asia, ettei tohtinut ensin edes uskoa, että omalle tyttärelle tämä oli todellinen kysymys.
Ennen nämäkin jutut oli tietysti hieman toisin. Perunaa istutettiin maalla vauvasta vaariin ja opittiin kuin ohimennen käytännön tohinassa, miten hommat tuli helpoiten hoidetuksi. Ei niitä tarvinnut kenenkään edes miettiä!
Nyttemmin tärkeämmäksi nähdään lapsen päähän istuttaa kaavoja siitä kuinka lasketaan neliöjuuri ynnämuita tärkeyksiä. Moniko osaa yhä? Moniko on moista kaavaa tarvinnut? Varmasti yksi jos toinenkin, mutta alan huomata ettei neliöjuuri kelpaa syötäväksi (nimestään huolimatta ei ole punajuuren sukulainen) ja olisi kiva osata jotain sellaista, josta myöhemmin poikisi ihan käytännön palkinto. Kuten kattilallinen maukkaita perunoita!

                                                     
Siispä tämän kaltaiset jutut on nyt ihan itse otettava selvää ja jännättävä, että menikö syteen vai saveen vai tuleeko ihan satoakin?!?

Btw.. Sillä ei ole mitään väliä mitenkä päin sen perunan sinne multiin lykkää. Sen sijaan sillä on, että paljonko kastelee, ettei tule rupisia pottuja ja sillä ettei varsinkaan lannoita liikaa tai tulee mieletön varsiviidakko jne..

Palataan pottujuttuihin lähempänä kevättä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkulliset ja hämmentävät SIENET!

Catio elikkäs kissatarha (T- project)

Hyönteisruokaa ? Juttua sirkkojen kasvatuksesta